SuchyX, mowisz ze gosciu daje przejsciowke. O takim bajerze jeszcze nieslyszalem. Wiem, ze wszyscy zmieniaja wtyczke w OI na wtyczke z superba. Wiesz cos o tym wiecej i czy ktos ewentualnie moze mi cos takiego zalatwic bo natknalem sie na aukcje z lampkami.
[O1] światła przeciwgielne tylne
Zwiń
X
-
[O1] światła przeciwgielne tylne
problem - nie świecą przeciwgielne tylne - zaświeca się kontrolka w liczniku a świateł nie ma, żarówki już wymieniałem na właściwe uprzedzając pytania. Poszukiwałem bezpiecznika ale w schemacie z książki to nie widzę go niestety- może ktoś wie który to?
Ewentualnie co jeszcze paść mogło ------ octavia elegance sedan tdi 2003r.
Reszta samochodu na razie działa. Z góry dziękuję za pomoc.
pozdrNew Beetle 2,0 AQY
PT Cruiser 2,2 CRD
-
-
no i po wyjęciu bezpiecznika 36 dodatkowo nie świecą przeciwmgielne ale przednie- po włożeniu zaświeciły czyli jest na pewno co najmniej od przednich , nigdy tych tylnych nie sprawdzałem ,może nie świecą od nowości . rozbierałem obie lampy i nie mam zaślepek żarówek
dzięki za dobre chęci ale dalej nie świeci - co mnie podkusiło sprawdzać?
:cry:
[ Dodano: Pon 29 Paź, 07 20:49 ]
Zamieszczone przez Bazyli76Świeci tylko jedna. Druga jest zaślepiona i chyba nawet wiązki do niej nie ma. Na pewno nie ma gniazda na żarówkę nawet.
A u mnie nie ma zaślepek i wszystkie żarówki są podpięte do instalacjiNew Beetle 2,0 AQY
PT Cruiser 2,2 CRD
Komentarz
-
-
Kurde tak mnie to jakoś zdżaźniło że właśnie poszedłem sprawdzić jak jest u mnie.
I owszem w listwie wszystko jest ok, jest miejsce na żarówkę itd. Ale w kloszu lampy miejsce jest zaślepione i nawet jakbym włożył żarówkę w listwę to nie założyłbym listwy do lampy :idea:
Nie wiem może ja mam jakieś inne te Octy, bo to jest moja druga octa combi. Pierwsza była z roku 2002 w wersji elegance, aktualna jest z 2003 też elegance i obie tak mają. :evil:
Co do rozwiązania problemu nieświecenia to ciężko mi coś podpowiedzieć :niewiem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bazyli76Świeci tylko jedna. Druga jest zaślepiona i chyba nawet wiązki do niej nie ma. Na pewno nie ma gniazda na żarówkę nawet.W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bazyli76Ale w kloszu lampy miejsce jest zaślepione
ja mam O1 2003r, ambiente i jest .
przecież p/mgielne jest razem z pozycyjnym na jednej 2włóknowej żarówce.
brakuje tylko konektora i kawałka kabla który można przylutować do tego co biegnie do drugiej lampy. kolor, chyba, fioletowy lub niebieski z białym paskiem, w obu wtyczkach 3 od dołu.
pzdr.
Komentarz
-
-
Skontroluj przewody na przełączniku świateł. Oddzielny przewód jest na przód i oddzielny na tył, jeden jest oznaczony NSL (przód) NL (tył) możesz na próbe zewrzeć je przy załączonych przeciwmgielnych przednich, jeżeli się zapalą , to znaczy że popsuł się przełącznik.
Jeżeli to jest to, jeśli chcesz, mogę sprobować go naprawić.
Komentarz
-
-
[quote="roberta"]Skontroluj przewody na przełączniku świateł. Oddzielny przewód jest na przód i oddzielny na tył, jeden jest oznaczony NSL (przód) NL (tył) możesz na próbe zewrzeć je przy załączonych przeciwmgielnych przednich, jeżeli się zapalą , to znaczy że popsuł się przełącznik.
sprawdzę po święcie dzięki ,
nie wiecie czy bezpiecznik od halogenów przód jest jednocześnie od przeciwmgielnych tył?New Beetle 2,0 AQY
PT Cruiser 2,2 CRD
Komentarz
-
Komentarz